Aktiviteter

Meld interesse

  Fjellturer året rundt kort vei fra hyttedøra

  Os turforening kjører milevis med skispor i Hummelfjell og områdene rundt. Om sommeren setter de ut trimkasser på flere populære utfartssteder.

  Turforeningen finansieres av frivillig medlemskap og sponsorer.

  Populære turmål er Gåstjønnåshytta, Høsenfjellhytta og Skihytta til IL Nansen, i Dalsbygda. På sommerstid er det flotte turmuligheter i Hummelfjell og Gråhøgda i tillegg til Nasjonalparken Forollhogna.

  Os kommune er også et av Norges rikeste områder for alle typer jaktformer. I Forollhogna kan du jakte villrein. I Hummelfjell er det flotte muligheter for rypejakt.

  Flere vann og vassdrag, perfekt for kajakk, fjellfiske og rafting

  Basecamp Os er ei frivillig forening som organiserer turer og aktiviteter i Nord-Østerdal og Røros-regionen. De arrangerer aktivitetsuker, buldring, kitekurs, toppturer, klatring og mye annet spennende.

  Lengst sør i kommunen er det Statsalmenningen som forvaltes av Os fjellstyre. Her har du tilgang til 60 vann og 40 km elv med ørret, røye, harr, sik, lake, gjedde og stangfiske. Nord i kommunen er det stort sett privat eid grunn.

  Her er det også muligheter å padle kano eller kajakk om ønskelig.

  Meld interesse

   Familievennlig alpinanlegg og milevis med preppa langrennsspor

   Røros Alpinsenter Hummelfjell byr på et variert mangfold av bakker. Her er noe for deg som er dreven eller ganske fersk. Anlegget omfatter park, barneområde, kjelketrasé og lekeområde.

   Det er en stor varmestue for de som ønsker å ta en pust i bakken. Her finnes også restaurant med matservering.

   Ved alpinanlegget ligger Hummelfjell TOS Arena. Dette er et helårs ski-skytteranlegg bygget av Os Idrettslag. Arenaen har 3,6 km asfaltert lysløype med tøff løypeprofil og skiskytterstadion med 35 skiver.

   Stisykling for store og små i vakre fjelllandskap

   I tilknytning til TOS ARENA er det merkede treningsløyper, milevis med skispor samt sykkelmuligheter på sti, grus og vei.